vrijdag 31 januari 2014

Zonnebrillen trends 2014: trendy, hippe zonnebril

Zonnebrillen trends 2014
Elk jaar zien we weer nieuwe trends op het gebied van de zonnebril. Welke nieuwe hippe trendy zonnebrillen zullen we aankomend zomer weer tegenkomen. Komen de grote zonnebrillen weer in of zien we vooral veel houten zonnebrillen? Ook de pilotenbril is natuurlijk niet meer weg te denken. Spaar alvast maar voor een nieuwe zonnebril want in 2014 gaan we heel wat moois en hips zien.


Een houten zonnebril: trendy?

Als je het over zonnebrillen hebt wil je natuurlijk altijd iets moois. Een zonnebril is niet alleen goed om zonnestralen tegen te houden. Een zonnebril is met name een fashionitem. Een zonnebril geeft je vaak een heel andere look en staat veel mensen mooi. Een zonnebril is vaak net het missend element van een outfit, zeker in de zomer. Toch kan je ook een helemaal de mist in gaat met het dragen van een zonnebril. Draag bijvoorbeeld nooit een zonnebril als het geen zonnebrillenweer is. 

De houten zonnebril zagen we al een tijdje geleden maar ook in 2014 zien we de bril weer terug. Dit keer zijn er meer modellen en komen er meer soorten. De meeste houten zonnebrillen zijn gemaakt van licht en flexibel hout. Er wordt daarom vaak gekozen voor bamboe. Het kiezen voor bamboe is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk aangezien bamboe niet kapot te krijgen is. 

Aviator montuur

Ook aviator brillen blijven elke zomer gewoon te zien. Een pilotenbril of een aviator is eigenlijk een heel oude zonnebril en gaat al generaties lang mee. Een pilotenbril is een tijdloos en staat veel mensen stoer. Toch is een pilotenbril ook niet voor iedereen geschikt. Het hangt enorm veel van de vorm van je hoofd af of een zonnebril mooi staat. Een aviator montuur kan voor sommige mensen niet geschikt zijn. 

Instagram zonnebrillen

Je leest het goed: instagram zonnebrillen. Instagram is mede succesvol geworden door de optie om foto's te filteren met een old skool look. Het instagram effect wordt een niveau hoger getild en naar de zonnebril verplaatst. Echt iets unieks en bijzonder. De glazen van een instagram zonnebril filteren je beeld op een zeer bijzondere manier. Je hebt het idee dat je eigenlijk de hele tijd in een instagram wereld zit. Als extra feature heeft de instagram zonnebril ook een camera aan boord om foto's te schieten (uiteraard in Instagram style). De bril is momenteel in concept fase. 

Vorm van je hoofd
Houten zonnebril

Als je graag een zonnebril wilt aanschaffen is het vanzelfsprekend zeer belangrijk om naar de vorm van je gezicht en hoofd te kijken. Een zonnebril maakt je knapper als je het juiste model kiest. Als je een verkeerd model kiest is een zonnebril eerder een flop te noemen. Kijk in de spiegel en bepaal jouw gezichtsvorm. De volgende vormen zijn het meest gangbaar

  • Rond
  • Hoekig en lang
  • Hoekig en vierkant
  • Ovaal
  • Diamantvormig
  • Hartvormig
  • Omgekeerde hartvorm

Rond hoofd

Een rond hoofd is zoals gezicht rond. Het gezicht is ongeveer even lang als breed. Een rond gezicht vertoont bijna geen hoeken. Een persoon met een rond gezicht oogt vaak vriendelijk en vrouwelijk. Het vrouwelijke aspect komt met name doordat er weinig hoeken zijn te zien. Een typisch mannelijk gezicht is vaker hoekig. een geschikt zonnebril is hoekig en vierkant: precies tegenovergesteld aan de vorm van je gezicht. 

Hoekig en lang hoofd

Als je een hoekig en lang hoofd hebt moet je ook weer een tegenovergesteld montuur kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een wat ronder montuur. Je gezicht zal wat vriendelijker ogen. Kies tevens voor een wat breder montuur. Je gezicht zal daardoor wat minder lang lijken. 

Hoekig en vierkant hoofd

Een hoekig en vierkant hoofd komt veel bij mannen voor. Het gezicht is geschikt voor veel zonnebrillen. Je kunt kiezen voor een subtiele zonnebril met ronde of ovale vormen. Ook een hoekig montuur kan goed staan. Kies eerder voor een kleiner montuur dan een montuur dat groot en pompeus is. 

Ovalen hoofd

Veel mensen hebben een ovalen hoofd. Dit type hoofd zien we ook veel bij de modellen op de catwalk. Modellen als Doutzen Kroes en Lara Stone hebben een ovalen gezicht. Je kunt in principe elk denkbaar zonnebril dragen. Alles staat je wel goed. Als je een ovalen gezicht hebt dat iets smaller oogt kun je kiezen voor een groter model.

Diamantvormig gezicht

Mensen met een diamantvormig gezicht hebben precies het gezicht dat op een diamant lijkt. De kin is wat smaller dan de bovenkant van het gezicht. De jukbeenderen zijn goed vertegenwoordigd. Het gezicht oogt speciaal en misschien zelfs een beetje modellerig. Je kunt veel verschillende monturen dragen. Een aviator model staat je super!

Hartvormig gezicht

Een gezicht dat de vorm heeft van een hart heeft iets ronde en zachtere kenmerken dan een diamantvormig gezicht. Een aviator model is ook weer geschikt. Je kunt ook voor een model kiezen dat onder iets breder is dan boven. Een breed gezicht wordt op die manier weer iets gecompenseerd door je montuur. 

Omgekeerd hart

Als laatste is er natuurlijk het omgekeerd hart. Je gezicht is van onderen iets breder dan de bovenkant. Je zou een omgekeerd hart ook kunnen zien als een omgekeerde piramide, zeker wanneer de kaak erg hoekig is. Als je kaak vrij breed is moet je dus weer iets zoeken waardoor je gezicht optisch weer minder breed wordt aan de onderkant. Kies voor een model dat aan de bovenkant wat breder is dan aan de onderkant. Een wat kleinere zonnebril staat je doorgaans ook beter. 

1 opmerking:

  1. Die zonnebrillen zijn gaaf! Ik heb laatst een houten zonnebril gekocht bij Beaver Bril! Echt de nieuwe trend! Kijk maar eens op http://www.beaverbril.nl

    BeantwoordenVerwijderen