vrijdag 31 januari 2014

Oogkleur oplichten met behulp van honing

Oogkleur oplichten met honing
Is het mogelijk om je oogkleur een paar tinten lichter te maken met honing? De vraag is of honing effect heeft op je oogkleur en hoe dat effect zich dan gaat uiten. Welke kleur krijg je als je honing gaat druppelen op je oog en wordt je oog ook echt lichter na een behandeling van honing? Lees hier of honing echt effect heeft op je oogkleur. 


Hoe zit dat met oogkleur

Je oogkleur wordt bepaald aan de hand van de genen die je hebt. De meeste mensen op de wereld hebben genen die de bruine oogkleur veroorzaken. Dit gen laat eumelanine maken (een pigment). Als er heel veel eumelanine wordt aangemaakt worden de ogen bruin. Als er heel weinig eumelanine wordt aangemaakt worden de ogen blauw. De groene oogkleur komt tot stand als er nog een extra pigmentsoort aanwezig is genaamd feomelanine (ook wel lipochroom genoemd). 

Honing en oogkleur

Het pigment dat je oogkleur veroorzaakt ziet vrij diep in je oog. De pigmentcellen zitten namelijk in je regenboogvlies of stroma. Je stroma wordt ook wel iris genoemd. Als je de buitenkant van je oog aanraakt, raak je het hoornvlies aan. Het hoornvlies is niet hetzelfde als je iris. Je hoornvlies is een beschermingsvlies voor je oog. Als je honing op je oog druppelt komt dat terecht op je hoornvlies. 

Honing helpt niet?

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat honing daadwerkelijk je oogkleur kan oplichten. Dit heeft alles te maken met de locatie van de pigmentcellen en natuurlijk de werking van honing. Ten eerste druppel je honing op je hoornvlies. Hier zitten geen pigmentcellen. Ten tweede is het nog maar de vraag of honing überhaupt iets kan oplichten. Toch zijn er wel mensen die het voor lange tijd geprobeerd hebben en zeggen dat het druppelen van honing op je oog wel degelijk invloed heeft op je oogkleur. Men zegt zelfs dat je van donkerbruin naar een lichtere bruinkleur kunt gaan. 

Werkt honing wel?

De werking van honing lijkt nog onduidelijk. Honing wordt niet alleen gebruikt om je ogen mee op te lichten. Er zijn ook mensen die honing gebruiken om het haar een paar subtiele tinten te verlichten. Honing lijkt dus een bijzondere werking te hebben op pigment. 

Meer weten over het oplichten van ogen? Oogkleur lichter maken met honing

Wat zijn jouw ervaringen met honing een oogkleur? Werkt het wel of werkt het niet en welke honing gebruik je dan precies om je ogen te op te lichten? Hoeveel tinten worden je ogen lichter en is het ook zonder risico voor je ogen? Laat het anderen ook weten via het reactieformulier onder dit artikel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten