vrijdag 31 januari 2014

Kan de kleur van je ogen veranderen?

Opeens groene ogen gekregen?
Is het mogelijk om de kleur van je ogen permanent te veranderen? Veel mensen vragen zich wel eens af hoe het nou zit met oogkleur. Worden ogen donkerder als je ouder wordt of worden ze nou juist lichter van kleur. Hoe zit het met het zonlicht. Kunnen ogen van kleur veranderen als er veel zonlicht op valt tijdens de zomer? Lees hier over de oorzaken van oogkleur veranderingen en wat je daar eventueel aan kunt doen. 

Zijn kleurcontactlenzen gevaarlijk?

Kleurcontactlenzen
Als je een keer van oogkleur wilt veranderen kan dat het makkelijkste door een kleurlens op je eigen oog te plaatsen. Kleurcontactlenzen komen in allerlei kleuren. De meest gangbare kleuren zijn de natuurlijke kleuren: blauw, groen, grijs en bruin. Ook de kleur amber en hazel wordt vaak aangeschaft. Tijdens een leuk feestje kun je ook speciale kleurlenzen dragen. Deze lenzen zijn vaak erg grappig en bijzonder. Zijn kleurlenzen eigenlijk wel veilig?

Zonnebrillen trends 2014: trendy, hippe zonnebril

Zonnebrillen trends 2014
Elk jaar zien we weer nieuwe trends op het gebied van de zonnebril. Welke nieuwe hippe trendy zonnebrillen zullen we aankomend zomer weer tegenkomen. Komen de grote zonnebrillen weer in of zien we vooral veel houten zonnebrillen? Ook de pilotenbril is natuurlijk niet meer weg te denken. Spaar alvast maar voor een nieuwe zonnebril want in 2014 gaan we heel wat moois en hips zien.

Oogkleur oplichten met behulp van honing

Oogkleur oplichten met honing
Is het mogelijk om je oogkleur een paar tinten lichter te maken met honing? De vraag is of honing effect heeft op je oogkleur en hoe dat effect zich dan gaat uiten. Welke kleur krijg je als je honing gaat druppelen op je oog en wordt je oog ook echt lichter na een behandeling van honing? Lees hier of honing echt effect heeft op je oogkleur. 

Blauwe oogkleur is zeldzaam: oogkleur blauw

Cameron Diaz met blauwe ogen
Mensen met blauwe ogen hebben iets bijzonders. De blauwe oogkleur is wereldwijd gezien een zeer unieke oogkleur en komt bij ongeveer 4% van de wereldbevolking voor. De blauwe kijkers komen met name in het noorden van Europa voor (Scandinaviƫ). Hoe ontstaan blauwe ogen en welke genen zijn daar bij betrokken? Om welke pigment gaat het en hoe krijg je blauwe ogen? Krijgt mijn baby ook blauwe ogen?

Bruine ogen bij mensen: warm en vertrouwd

Kate Mara met bruine ogen
De bruine oogkleur is warm, intens en vertrouwd. Mensen met bruine ogen komen in grote hoeveelheden. Het is namelijk zo dat de bruine kleur het meest voorkomend is op onze planeet. Ongeveer 89% van alle mensen heeft de bruine oogkleur te pakken. Sommige mensen hebben lichtbruine ogen, anderen hebben juist een kleur die bijna zwart lijkt. Hoe krijg je bruine ogen en welk pigment is daar bij betrokken?

Groene ogen: zeldzame oogkleur bij mensen

Milla Jovovich met groene ogen
De groene oogkleur is een zeldzame oogkleur bij mensen. De kleur komt ongeveer bij 2% van de wereldbevolking voor. Groene ogen komen tot stand als er een bepaald pigment aanwezig is in de iris (stroma). Het pigment verantwoordelijk voor groene ogen is feomelanine (ook wel lipochroom genoemd). In Nederland komt de groene oogkleur vrij frequent voor. Hoe zit dat in andere delen van de wereld?